Bulgaria
JA

Blog

Предприемачество за малките с "Нашето семейство" в партньорство с Pepco Bulgaria

След 3 години на успешно партньорство с PEPCO Bulgaria продължаваме с 4-тото издание на програма „Бъдещето съм аз. Предприемачество за най-малките“. Проектът цели да въведе най-малките ученици чрез метода „учене чрез правене“ в света на бизнеса и предприемачеството, като им осигури както практическите знания, така и реалният мост с бизнеса. Щастливи сме, че ще продължим да работим с мотивирани преподаватели от цялата страна!

Тази учебна година надграждаме досегашните дейности чрез програмата на Джуниър Ачийвмънт „Нашето семейство“, на основаната на която ще се случат часовете в училищата и една детска градина, с която работим от самото начало.

По време на обучението по програма „Нашето семейство”се разглеждат понятия, свързани със семейството – нужди и потребности, връзката им с икономиката и професиите, като се използват кратки разкази, прочетени от учителя на глас, онлайн срещи с ментори от PEPCO Bulgaria и поредица от практически интересни занимания на учениците.

Менторите се включват със своята експертиза и опит, превръщайки ги в интересни истории, които да споделят с децата, помагайки им да усвояват основни термини и понятия от света на работата и предприемачеството. Много обичаме тези срещи, в които децата се включват със свои споделяния, въпроси и отговори, които винаги включват интересна гледна точка.

Тази година първият урок ще бъде с Ирена Тородорва, Маркетинг Мениджър PEPCO Bulgaria. Ирена от няколко години подкрепя активно програмата и се радваме, че ще можем да открием новия сезон на менторски срещи!

А ето и кои са училищата, с които ще работим тази учебна година:

Град:Име на училище/ДГ:
МонтанаI ОУ "Св.Св. Кирил и Методий"
ПровадияСУ "Димитър Благоев"
ПанагюрищеСредно училище "Нешо Бончев"
БургасОУ,,Васил Априлов"
РусеСУЕЕ "Св. Константин-Кирил Философ"
с. ПелишатОУ "Христо Ботев"
РазградОУ ,,ВИДЕЛИНА"
БургасСУ "Епископ Константин Преславски"
ПлевенНУ "Патриарх Евтимий"
с. ТополицаОУ "Светлина"
София119 СУ "Акад. Михаил Арнаудов"
София95. СУ "Проф. Иван Шишманов"
СмолянСУ "Отец Паисий"
СофияДГ № 96 Росна Китка

Our website uses Cookies. For more information, you can visit: Cookies Policy